Koho tipujete jako největšího favorita mužské části pavouka? Mezi sázkaři častá, ovšem velice zapeklitá otázka.

Roger Federer začal prohrou ve Stuttgartu s Tommym Haasem, poté však předvedl spanilou jízdu turnajem v Halle, na jejímž konci mu po rychlém finále Saša Zverev důvtipně spílal, zda mu nemohl Roger nechat alespoň trochu více gamů.

Rafael Nadal se nechal slyšet, že absolvoval velkou dávku tréninkových jednotek vedoucích k vyladění formy a pohybu na tomto milovaném i tolikrát zatracovaném kluzkém povrchu, stále se však není schopen přiblížit své představě o hře na trávě. Novak Djokovic má letos nevýraznou sezónu ovlivněnou nedostatkem herní praxe, jelikož se maximálně věnuje rodině a výsledky tomu také odpovídají.

 

Domácí miláček Andy Murray byl pod palbou kritiky kvůli výsledku a předvedené hře na turnaji v Queen’s Clubu, Ivan Lendl však trval na tom, že tréninky jdou podle představ, Andy trefuje míček výborně a má údajně daleko větší formu než před antukovým Roland Garros.

Nečekaný krok má za sebou náš letitý reprezentant Tomáš Berdych, jenž se rozešel s Goranem Ivaničevičem a do konce travnaté sezóny se dohodl na koučinku s Martinem Štěpánkem. Ten v minulosti trénoval například bývalou světovou třicítku a špičkového deblistu Ivana Dodiga. Martin Štěpánek spolupracoval s Berdychem již na turnajích ve Stuttgartu a Queen’s Clubu, v obou případech došel Berdych do čtvrtfinále. Los prvního kola přisoudil „Birdmanovi“ Jeremyho Chardyho. Zvládne Tomáš první překážku?

 

Lukáš Rosol se na svém oblíbeném Wimbledonu musel po dlouhé době prokousávat kvalifikací. Tu zvládl výtečně a vypadal, že se mu konečně podařilo zastavit herní propad. Los má navíc velmi příznivý a vyzve Henriho Laaksonena. Švýcar obývající 101.místo světového žebříčku vynechal jakoukoliv ostrou přípravu na trávě a dal raději přednost antukovým challengerům. Při jeho celoživotní bilanci (jedna výhra, tři porážky) na trávě se není co divit a Lukáš je tak velkým favoritem.

Lehkým kurzovým favoritem je i Jiří Veselý, jehož čeká úspěšný kvalifikant Marchenko a velmi pravděpodobně ne zrovna lehký zápas. „Veselka“ navíc svůj jediný letošní zápas na „greenu“ prohrál hladce s V.Pospisilem v Eastbourne. Trápícího se Adama Pavláska čeká o dva roky mladší „bombarďák“ Ernesto Escobedo, který však v Halle skrečoval se zraněním nohy a musel být převezen do nemocnice.

V ženské části pavouka máme širší zastoupení a dozajista daleko větší ambice.

Petra Kvitová dokázala, že se nachází ve skvělé formě. V prvním kole narazí na Johannu Larsson, se kterou má velice pozitivní bilanci 4:0 na zápasy, přičemž s ní doposud ztratila jediný set.

 

Obrovský tenisový talent Markéty Vondroušové si se zeleným pažitem zatím tolik „netyká“, problémy jí dělá hlavně pohyb spojený s nepředvídatelným nízkým odskokem. Los prvního kola jí navíc přisoudil velmi zkušenou veteránku Šuai Pengovou, bývalou světovou čtrnáctku. Dokáže si s ní Markéta poradit?

Kristýna Plíšková je kurzovou favoritkou, ovšem nízké čopy z rakety Roberty Vinciové rozhodně nepředstavují vysněný los prvního kola v All England Clubu. Karolína Plíšková momentálně čeká na finálového soupeře v Eastbourne, což značí velmi dobrou formu, bez debaty. Poslední turnaj před Wimbledonem však bývá zrádný z hlediska možné únavy a nedostatku času na kvalitní regeneraci. V 1.kole čeká Karolínu dle bookmakerů lehký soupeř v podobě Jevgenije Rodinaové. Ruska však umí hrát velice rychle a pokud jí to „padá“ do kurtu, je rozhodně nepříjemnou soupeřkou.

Dejte průchod svým emocím, znalostem, dovednostem i předtuchám a vsaďte si s námi!

Přejeme Vám krásný Wimbledon.        

 

P.S. Nezapomeňte, že jsme si pro Vás v rámci WIMBLEDONU připravili speciální akci: WIBLEDON JOKER, KTERÝ ZACHRÁNÍ VÁŠ TIKET. Podrobnosti ZDE.

 

SYNOT TIP – dostaneme Vás do hry!